středa 11. listopadu 2015

Lhář

„To nejsou lži, to jsou duchaplné plody mé nezkrotné obraznosti!“ 
Po dlouhé pauze a divadelních prázdninách jsem opět navštivila divadlo. Již po několikáte jsme využili nabídky od T-mobilu, díky které jsme měli na toto představení 1+1 lístek za korunu. Posledně jsme z představení byli takoví přešlí, ale tentokrát jsem se těšila a přepokládala jsem, že u komedie od autora Sluhy dvou pánů a jiných známých děl, Carla Goldoniho nebudeme naší volby litovat.
 Příběh se odehrává v dnešních Benátkách během karnevalu. Nepoučitelný lhář Lelio se po dvaceti letech vrací do rodných Benátek. Během večera se dovídáme, že hlavním důvodem jeho návratu je snaha prchnout před ženou, od které si půjčil peníze a kdo ví, co všechno jí ještě nasliboval. Není totiž vůbec snadné mezi všemi jeho lžemi najít kousek pravdy. Než se potká se svým otce, využije příležitosti a seznámí se hned se dvěma mladými ženami Rosaurou a Beatrice. O jednu z nich se uchází mladý doktor Florindo a nechává pro ní hrát písně a posílá jí dary, ale nechce být odhalen, čehož využívá Lelio ve svůj prospěch. Když se potká s otcem, zjistí, že mu domluvil sňatek s dcerou jeho dobrého přítele. Lelio však slíbil sňatek Rosauře, a tak otci namluví, že je již ženat. Když zjistí, že tou domluvenou nevěstou je práve Rosaura, svých lží lituje. Mezitím se však ještě chlubí Ottaviovi a vymyslí si, že ho obě pozvaly k sobě domů. Všichni jsou na něj naštvaní a do toho se objevuje ještě neznámá žena, před kterou se Lelio snažil v Benátkách ukrýt.

 Toto představení patří mezi ta, během kterých si člověk krásně odpočine, vžije se do děje a celý večer se baví. Výkony herců byly skvělé, obzvláště Jana Vondráčka, který za postavu Lelia získal Cenu Alfréda Radoka za mužský herecký výkon roku. O co více se během večera Lelio zaplétal do svých lží, o to vtipnější situace nastávaly.
Na sebe jsem si na tento večer vzala sukni, kterou jste mohli vidět v tomto příspěvku.
http://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/lhar/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)