čtvrtek 8. března 2018

Dekorační polštáře

Nedávno se taťka zmiňoval o polštářích, které chtějí jeho klienti v rámci zařizování bytu. A najednou jsem už polštáře objednávala a začínala šít. 
Látku, kterou mají očalouněné čelo postele, mi dodali a zadání znělo, že by chtěli 2 - 3 polštáře, podle toho, jak vyjde látka. Látka vyšla nakonec přesně na čtyři, takže jsem šila čtyři.
Velikostně chtěli polštáře 60x60 cm, což je docela velký a ne úplně časté rozměry. Sehnat se mi je ale podařilo, i když jsem je musela objednat přes internet, takže jsem si na ně nemohla sáhnout, což mě trochu mrzelo. Moc se v polštářích nevyznám, takže doufám, že jsem vybrala dobře, ale zdálo se mi, že ano. (Nakonec jsem zvolila výplň z polyesterových kuliček.) 
Docela oříšek bylo i zjistit, z jaké strany je rub a z jaké líc. Já jsem si myslela, že líc je z té strany, která je nakonec na lícu, ale od čalouníka prý přišla opačná informace, což mě docela zmátlo. Při bližším prozkoumání okraje látky jsem ale zjistila, že líc je opravdu tak, jak jsem si myslela, i přestože je to možná trochu nepraktické, jelikož se na této straně snadno zatrhne nit. Navíc jsem se také řídila tím, jakou stranu mají z lícu na posteli, aby to alespoň bylo stejné. 
Kromě polštářů jsem si pak ještě dokupovala paspulku, kterou jsem všívala na kraj polštáře. Povlaky jsou zapínané na zip. Rohy jsem nakonec nechala zaoblené, což se mi v kombinaci s paspulkou líbilo. 
U prvního povlaku jsem se docela natrápila, protože s paspulkou jsem ještě nikdy nešila, takže jsem to vymýšlela trochu za pochodu a nakonec jsem zbylé povlaky udělala trochu jinak a o dost rychleji už.

2 komentáře:

  1. Ahojky. Přemýšlela jsem o něčem podobném, myslíš že se na výrobu hodí i potahové látky (viz odkaz) nebo to bude moc hrubé? Jsou tam vzory, které bych chtěla na polštáře, ale nevím, jestli to není moc hrubé na dotyk. Bude to plnit hlavně dekorační funkci, ale i tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď. Odkaz se mi boužel nezobrazil. Nejlepší je si látku moci "osahat" a zjistit tak, jak moc příjemná či nepříjemná je. Jsou i potahové látky, které jsou na omak příjemné. Dále také záleží, k čemu by polštáře měly sloužit, jestli jako dekorační a občas si je někdo dá za záda apod., tak by hrubší látka nemusela vadit. E.

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)