pátek 26. ledna 2018

Pět ve stejných šatech

Na Fidlovačce jsme viděli s Martinem už téměř všechna představení a toto bylo jedno z posledních, které nám z celého repertoáru chybělo. Navíc do konce roku jsem potřebovala uplatnit zbylé kupony z předplatného, což se povedlo a vybrali jsme právě tuto komedii od Alana Balla. Myslím, že je to také jedno z nejdéle hraných představení v Divadle Na Fidlovačce, protože premiéra byla už na konci roku 2013!
Celý příběh se odehrává v pokoji, zatímco v domě a na zahradě probíhá svatba. Do tohoto pokoje se postupně chodí schovávat alespoň na chvíli družičky, které mají už dost veškeré honosnosti a přetvářky okolo. Nakonec se ukazuje, že ani jedna z pěti družiček není nevěsty dobrou kamarádkou a vlastně ani jedna z nich jí nemá příliš ráda. Takže ani jedna z nich moc nechápe, proč zrovna ji si Tracy vybrala jako svou družičku. Navíc všechny nesnášejí šaty, do kterých se musely navléct. Meredith je sestra nevěsty a nejraději by z celého toho cirkusu co nejrychleji vypadla, Frances je jejich sestřenice a křesťanka, která zřejmě nic o světě neví, Trisha je naopak světaznalá zkušená žena, kterou jen tak něco nepřekvapí a nevyvede z kolejí, Mindy je sestra ženicha, lesba a přesvědčená, že vždycky všechno bratrovi nechtěně pokazí a Georgeanne je již od školy zamilovaná do jednoho ze svatebčanů, ve svém manželství nešťastná a tady na svatbě se to celé nakumulovalo. Některé se znají dlouhou dobu, některé k sobě naopak nemají příliš důvěru, ale postupně začnou vyplývat jejich pocity, části jejich minulosti a možná samy jsou nakonec překvapeny, jak se celá situace vyvine. 

Toto představení bylo opět jedno z těch, u kterých se člověk pobaví, ale zároveň domů odchazí s podněty na zamyšlení. Některé situace byly až příliš, řekněme americky, přehnané, ale byly ze života a divák si je dokázal reálně představit. Navíc výkon hereček byl skvělý!
Na sebe jsem si vzala tuto nebesky modrou sukni a pod ní jsem si vzala nové tmavě modré punčochy, které jsem dostala k Vánocům a moc se mi líbí! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)