středa 23. listopadu 2016

Sukně do tanečních

 Jak jsem již jistě zmiňovala, rodiče chodí do tanečních. Jelikož tam ale chodí docela často, je potřeba mít dobře vybavený šatník, aby člověk nechodil pořád v tom samém. Mamka tedy po mě chtěla ušít kolovou sukni, ve které by mohla chodit tančit.
Sukně je z úpletového materiálu, toho jsme využili a sukně tedy nemá žádné zapínání a drží díky zdvojenému materiálu v pase. Je kolového střihu, takže by se měla krásně točit dokola.

Na dolním kraji sukně je pruh, který se jmenuje soft boning a díky němu se pak sukně různě vlní. Problémem trochu je to, že je docela drahý a je ho potřeba opravdu hodně. (Sukně měla obvod dolního kraje něco kolem 5 m, pokud si to dobře pamatuju, a tohoto pruhu by se hodilo přibližně dvojnásobek. My jsme ho dali v některých místech možná i trochu méně, takže se sukně potom tolik nevlní.) 
Mamky sukně je inspirovaná právě tanečními sukněmi, které mají např. u Hellera.
 Rodiče chodí do tanečních už více jak dva roky, občas i několikrát týdně a myslím, že je to velmi baví a jsou na to šikovní, takže jim to jde. Přišlo mi, že vždy tanovali rádi a na plese vždy patřili k těm, kteří alespoň něco umí. Když je vidím občas tancovat teď, přijde mi, že na školních plesech se mohou řadit mezi ty páry, které tancovat opravdu umí. A podle toho, co říkají si myslím, že i v tanečních patří k těm šikovnějším. Hlavně jim ale nechybí elegance a je vidět, jak si tanec užívají. 
 Košili, kterou má na sobě taťka jsem šila jako mou práci do školy. Původně ani nebylo plánované toto barevné sladění, ale nakonec to moc pěkně vyšlo.
 Mimo jiné je také celkem náročné zastihnout rodiče doma v nějakou rozumnou denní dobu, takže jednak trvalo dlouho, než jsme fotky nafotili a ve výsledku jsem využila jejich příchodu z tanečních a fotky teddy vznikaly v neděli v půl 12 večer v kuchyni, tak je to snad dostatečná omluva za kvalitu fotek. :-)

4 komentáře:

  1. :-) krásná sukně (!!), nádherný článek, sympatičtí rodiče... děkuju Ti mockrát za zpříjemnění večera.
    Mej se móóóc hezky, Eliško. Těším se na Tebe. :-)
    Káťa <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, děkuji moc za pochvalu!!! :-) Těším se na společné kafíčko, ale ještě si to tam užívejte a zvládejte! ;-) <3

      Vymazat
  2. A co teprve po úpravě - přidání dalších metrů soft boeingu, teď je to úplně nejlepší kousek do tančírny, díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :-) Je pravda, že po té drobné úpravě ti sukně sluší ještě o to více! :-)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)