pátek 26. června 2015

Bez obřadu

 Toto představení divadelního souboru MiniŠkorně, tvořeného, řekla bych, pouze studenty, jsme viděli s Martinem. Jednou z účinkujících měla být jedna naše známá, která ale bohužel zrovna v tento den nehrála, což jsme zjistili až později.
 Antoine neustále nadbíhá Patricii a zahrnuje je ji vzkazy a dárky. Ona o něj ale nemá nejmenší zájem, a proto využije pojišťováka Simona, kterého si najme, aby hrál jejího manžela. Bohužel se však vrátí její rodiče z Paříže a vše se začne zamotávat. Patriciin otec Leonard dostane od své manželky Xanthie k narozeninám plán nalezišť ropy u pramene Orinoka, za který dala celé jejich jmění. Bohužel tento plán byl na kůži a vůbec nevypadal věrohodně. Leonard je velmi překvapen, že je Patricie vdaná, protože chce, aby Antoinovi oplácela jeho zájem. Snaží se všemi způsoby prodat mu tuto mapu, aby neskončil s rodinou na mizině. Je to však obtížnější než se to na začátku zdálo. Leonard začne Simona vydávat za svého syna, který se právě vrátil z Jižní Ameriky a přivezl tento plán a chce tímto přesvědčit Antoina o pravosti plánu. Z ničeho nic se ale objeví i pravý Leonardův syn, který se skutečně vrátil z Ameriky a vše je velmi zamotané. Plán se nakonec podaří Antoinovi prodat, ale tím to celé nekončí.

 Představení se nám líbilo. Shodli jsme se, že bylo znát, že to nebyli profesionální herci, s tím jsme však na představení šli. Řekla bych ale, že herci se na své role hodili. Hlavní a asi také jediné, co bych vytkla, je časté přestavování scény. Často se totiž měnil pokoj, ve kterém se děj odehrával. Volila bych spíše stále postavené dva pokoje, jeden, ve kterém by se děj odehrával a druhý, který by mohl být mezitím přestavěn podle představ, a pak zase naopak. Chápu ale, že to bohužel kvůli malému prostoru na jevišti nebylo možné. A v tomto malém prostoru bylo také velmi rychle horko, ale s tím se asi nic moc dělat nedá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)