úterý 17. února 2015

Vlčí jáma

 Na Našim pro radost jsem opět našla akci 1+1 do Divadla v Dlouhé. Už jsme byli s Martinem takto na dvou představení a tentokrát jsme šli na drama podle románu Jarmily Glazarové.
 Do domu manželů Rýdlových přichází mladá Jana, sirotek. Robert Rýdl je o několik let mladší než jeho manželka Klára, která je panovačná a je na něm velmi závislá, ale byla to ona, kdo mu pomohl k dobrému postavení ve společnosti. Robert odjíždí pracovně nejprve do Brna a dále i do Prahy. Klára je z toho velmi nešťastná a tyranizuje nejen služebnictvo, ale i Janu. Mezi Robertem a Janou se však vytváří vztah, který už není pouze vděčnost ze strany Jany. Jana dělá Kláře společnost v čase, kdy je Robert pryč a není pro ní snadné se o Kláru celou tu dobu starat. Klára totiž stárne, což si však za žádnou cenu nechce přiznat, projde mrtvicí a nakonci umírá.

Představení bylo pěkné, ale asi mám raději komedie. Jen jsme konstatovali, že chudák Veronika Lazorčáková, která hrála Janu, protože s ní bylo různě házeno po jevišti, ale ona to asi pouvelmi věrohodně hrála.
Na sebe jsem si vzala tuto sukni.
http://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/vlci-jama/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)